Tuolien tarina

Vanhoilla huonekaluilla on aina tarina kerrottavanaan ja ne ovat usein osa suvun historiaa. Lue lisää

Yhteystiedot

Verhoilutupa

T:MI Kristiina Posio

Koutosentie 24, 69100 KANNUS

www.verhoilutupa.fi info(at)verhoilutupa.fi

facebook.jpg

p. 040 568 5877

Avoinna sopimuksen mukaan Lähetä viesti sillä en voi aina vastata puhelimeen.

Sijainti kartalla

Share |

Verhoilutupa syntyy - rakkaasta harrastuksesta ammatiksi

kristiina_posio2.jpgPohja Verhoilutuvan perustamiselle Kannukseen syntyi -90 luvun lopulla. Kävin maanantaisin kansalaisopiston verhoilupiirissä ja sain sieltä ensimmäiset opit huonekalujen verhoilemiseen. Lopulta muutama tunti kerran viikossa ei enää tuntunut riittävältä ja kun samaan aikaan työkuvionikin muuttuivat, niin ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki lähteä opiskelemaan.

Löysin alan koulun Teuvalta, mutta kun kotona oli kolme pientä lasta, niin ei tuntunut oikealta ratkaisulta olla arkisin poissa kotoa. Onneksi sain harjoittelupaikan Ylivieskasta Tanen verhoiluliikkeestä, joka osoittautui minulle todella hyväksi työpaikaksi. Omistajat Jari ja Sirpa antoivat heti alusta lähtien asiakastöitä tehtäväksi ja oppi tuli töitä tehden.

Teuvan koululla kävin välissä lukemassa teoriaosia, mutta käsityöammatin oppii vain tekemällä. Vuonna 2005 perustin oman yrityksen, Verhoilutuvan, vaikka tein vielä puolipäiväisesti keittiöalan töitä kaupungin palkkalistoilla. Kun tieto Verhoilutuvan olemassaolosta levisi vähitellen, niin uskalsin jäädä yrittäjäksi kokonaan, enkä ole päivääkään tätä päätöstä katunut.


Verhoilutuvan toimitilat sijaitsevat Koutosenmäellä vanhassa maalaistalossa, jossa mummoni ja pappani ovat aikoinaan asuneet. Vanha talo luo ajoittain haasteita, kun huonekaluja kuljetellaan portaita pitkin sisään tupaan, mutta aina haasteista on selvitty ja jotenkin vanha talo sopii hyvin huonekalujen kunnostuspaikaksi.

Kristiina Posio

Yrittäjä
Verhoilutupa, Kannus